انواع ساعت ها را بهتر بشناسید
Watchiro - انواع ساعت ها را بهتر بشناسید
تاریخ: 1402-03-08

به جرئت می‌توان گفت که از ابتدا شروع صنعت ساعت سازی تا کنون، هیچوقت تا این اندازه شاهد ارائه انواع مختلف ساعت نبوده‌ایم. هم اکنون انواع ساعت‌ها برای سلایق مختلف توسط برند‌هایی که تعدادشان روز به روز در حال افزایش است به بازار عرضه می‌شوند و  رقابت برای نوآوری در دنیای زیبای ساعت در اوج خود قرار دارد. شاید این تنوع و گستردگی برای کسانی که قصد دارند تازه به دنیای زمان وارد شوند کمی گیج کننده باشد و شناسایی انواع ساعت‌ ها برای این دسته از افراد کمی دشوار باشد. اما اگر شما جز تازواردان به دنیای بی انتهای ساعت هستید، اصلا جای نگرانی نیست زیرا بعد از مطالعه این مقاله به صورت کامل با انواع مخلتف ساعت ها آشنا خواهید شد و تمام اطلاعات لازم در این باره را کسب خواهید کرد. 

انواع ساعت‌ها

معرفی انواع ساعت‌‌ها کمی از آنچه به نظر می‌رسد پیچیده‌تر است و ساعت‌ها از نقطه نظرات متفاوت به دسته‌بندی‌های مختلف تقسیم می‌شوند.

به طور کلی می‌توان ساعت‌ها را از نظر نوع صفحه نمایش، از نظر نوع موومنت، از نظر نوع کارایی و از نظر استایل دسته‌‌های مختلف تقسیم کرد. 

انواع ساعت‌ها براساس نوع صفحه نمایش

دسته بندی انواع ساعت براساس صفحه نمایش یا همان نمایشگر، اشاره به انواع ساعت مچی بر مبنای اینکه نمایشگر آن‌ها چه شکلی است داشته و یکی از متداول‌ترین دسته‌بندی‌ها برای ساعت‌ها به حساب می‌آید.

ساعت‌های صفحه آنالوگ

ساعت‌های صفحه  آنالوگ نخستین نوع ساعت‌ها به شمار می‌‌روند. در این نوع ساعت‌ها، عقربه‌های ثانیه شمار، دقیقه شمار و ساعت شمار وظیفه نشان دادن زمان را بر عهده دارند. در حال حاضر، در بین انواع ساعت‌ های مچی از نظر نوع صفحه یا نمایشگر، ساعت‌های آنالوگ محبوب‌ترین و پر فروش‌ترین به حساب می‌آیند. قابلیت‌هایی مثل تاریخ شمار یا کرونوگراف می‌تواند به این ساعت‌ها اضافه شود اما از نظر قابلیت و امکانات ساده‌ترین نوع ساعت به حساب می‌آیند. 

ساعت‌های صفحه دیجیتال

ساعت‌های صفحه دیجیتال که در ایران به کامپیوتری نیز مشهور هستند، زمان را به صورت دیجیتال بر روی یک نمایشگر LED،LCD یا فناوری مشابه نشان می‌دهند. این ساعت‌ها انرژی مورد نیاز خود را از باتری تامین می‌کنند و معمولا کرنومتر و آلارم از حداقل امکانات آن‌ها هستند. ساعت‌های دیجیتال از دقت بالایی برخوردار هستند و یک گزینه مناسب برای استایل‌های اسپورت یا کژوال به حساب می‌آیند. 

ساعت‌های هیبریدی یا دیجیتال آنالوگ

همانطور که از نامشان پیداست، ساعت‌های هیبریدی یا دیجیتال آنالوگ، هم دارای عقربه هستند و هم نمایشگر دیجیتال. ساعت‌های هیبریدی، دقت و راحتی ساعت‌های آنالوگ را به همراه دارند و معمولا قسمت دیجیتال آن‌ها امکانات و ویژگی‌های زیادی را در اختیار استفاده کننده ساعت قرار می‌دهد. 

ساعت‌های صفحه لمس کردنی

ساعت‌های صفحه لمس کردنی (Tactile Watches) دارای صفحه‌ای هستند که می‌توان با لمس آن‌ها از امکانات ساعت استفاده کرد. این ساعت‌ها به شکل عادی و همانند ساعت‌های صفحه آنالوگ طراحی می‌شوند، با این تفاوت که شیشه روی قاب می‌تواند برداشته شود تا دسترسی به برجستگی‌های ساعت امکان پذیر باشد. جالب است بدانید که این ساعت‌ها در حدود سال ۱۸۰۰میلادی برای اولین بار برای ساعت‌های جیبی طراحی شده بودند تا استفاده کننده قادر باشد بدون اینکه ساعت را از جیب خود بیرون بیاورد تنها با لمس کردن ساعت متوجه زمان شوند. امروزه اما با توجه به اینکه ساعت‌های جیبی همانند گذشته مورد استفاده قرار نمی‌گیرند، ساعت‌های لمس کردنی بیشتر برای افراد نابینا عرضه می‌شوند. 

ساعت‌های صفحه لمسی

ساعت‌های صفحه لمسی نوع دیگر ساعت مچی براساس نوع نمایشگر به حساب می‌آیند. این نوع طراحی معمولا در ساعت‌های هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد زیرا این ساعت‌ها امکانات و قابلیت‌های زیادی به همراه دارند که کنترل آن‌ها با نمایشگر معمولی اصلا امکان پذیر نیست.

انواع ساعت براساس نوع موومنت

همانطور که عنوان شد، ساعت‌ها براساس نوع موومنت نیز قابل دسته بندی هستند. اگر می‌خواهید به شکل جامع و کامل با انواع موومنت آشنا شوید خواندن مقاله موومنت ساعت چیست و انواع آن کدامند؟ را به شما توصیه می‌کنیم.

موومنت همان به حرکت در آورنده ساعت و یا نوع موتور آن است. ساعت‌ها از نظر موومنت به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند. 

موومنت کوارتز: در این نوع موونت از باتری به عنوان منبع اصلی تغذیه ساعت استفاده می‌شود و ساعت با استفاده از انرژی باتری به حرکت در می‌آید.

موومنت اتوماتیک: در موومنت اتوماتیک خبری از باتری نیست. انرژی مورد نیاز ساعت توسط فنر مرکزی تعبیه شده در آن تامین می‌شود. یک روتر در پشت صفحه ساعت تعبیه شده است که با تکان ساعت (معمولا تکان خوردن مچ دست) به حرکت در می‌آید و با این حرکت روتر فنر مرکزی را شارژِ می‌کند

موومنت مکانیکی: در این نوع موومنت از فنر مرکزی به عنوان تامین کننده اصلی انرژی ساعت استفاده می‌شود اما با این تفاوت که فنر توسط روتر شارژِ نشده و استفاده کننده باید هر چند وقت یک بار (معمولا هر ۲۴ساعت) آن را شارژ کند. 

موومنت اتوکوارترز: موومنت اتوکوارتز ادغام دو موومنت کوارتز و اتوماتیک به حساب می‌آید. دراین نوع موومنت باتری وظیفه تامین انرژی ساعت را دارد و روتر باتری را شارژ می‌کند. 

موومنت سولار: در ساعت‌های با موومنت سولار نیز باتری وظیفه تامین انرژی را دارد اما باتری به وسیله نور خورشید یا نور محیط شارژ می‌شود. 

انواع ساعت بر اساس نوع عملکرد و کارایی

امروزه دیگر ساعت به یک وسیله کاربردی تبدیل شده و نمایش زمان کم‌ترین کاری است که از یک ساعت انتظار می‌رود. از همین رو، ساعت‌ها از نظر کارایی نیز به انواع مختلف تبدیل می‌شوند. 

ساعت‌های مجهز به کرنوگراف

ساعت‌های کرنوگراف این امکان را به شما می‌دهند که میزان زمان سپری شده را اندازه گیری کنید. بسیاری از مدل‌های ساعت‌های کرنوگراف، امکاناتی نظیر تاریخ شمار یا نمایشگر ماه دارند که در ادامه در مورد آن‌ها بحث خواهیم کرد.

ساعت‌های مجهز به تاکیمتر

ساعت‌های تاکیمتر به ساعت‌هایی گفته می‌شوند که می‌توانند سرعت یک شئ را اندازه‌گیری کنند. در این ساعت‌ها ابتدا کرنوگراف با فشردن یک دکمه شروع به کار می‌کند تا مقدار مسافت از پیش تعیین شده را بسنجد. زمانی که مسافت مورد نظر طی شد، کرنوگراف به صورت خودکار متوقف می‌شود. 

بعد از اتمام مسافت، تاکیمتر با محاسبه زمان طی شده و میزان مسافت، سرعت طی شده را محاسبه می‌کند. به عنوان مثال، اگر مسافت برابر با یک کیلومتر باشد و در مدت 60 ثانیه طی شود، آنگاه سرعت طی شده برابر با 60 کیلومتر بر ساعت است.

 

ساعت‌های مجهز به تقویم

ساعت تقویم دار ساعتی است که روز، ماه، سال یا همه این سه مورد را با هم نشان می‌دهد. تقویم ساعت‌ها می‌تواند هم دیجیتال و هم آنالوگ باشد.

ساعت های حالت ماه (Moonphase) 

ساعت‌های Moonephase یا حالت ماه یکی از زیباترین طراحی‌ها در ساعت‌ها صفحه آنالوک به حساب می‌آیند. این ساعت‌ها بر روی صفحه خود شکل ظاهری ماه را نشان می‌دهند. به عنوان مثال اگر روز پانزدهم ماه باشد یک هلال نصفه ماه در صفحه نشان داده می‌شود و یا اگر اول ماه باشد، ماه کامل بر روی صفحه ساعت نقش می‌بندد. 

ساعت‌های GMT

ساعت‌هایGMT به دسته‌ای از ساعت‌ها گفته می‌شود که قابلیت نمایش چند محدوده زمانی مختلف را دارند.

ساعت‌های مسابقه‌ای

ساعت‌های مسابقه‌ای نوعی از ساعت هستند که به شکل ویژه برای مسابقات ورزش‌های موتوری مثل رالی طراحی می‌شوند. این نوع ساعت‌ها معمولا در مقایسه با ساعت‌های معمولی از مقاومت بالاتری برخوردار بوده و دارای امکاناتی هستند که به راننده کمک کنند.

ساعت ABC

ساعت‌های ABC نوعی ساعت هستند که سه قابلیت طبیعت گردی مهم یعنی ارتفاع سنج، فشار سنج و قطب نما را به صورت هم زمان شامل می‌شوند. این قابلیت‌ها برای افرادی که زمان زیادی را در بیرون خانه صرف فعالیت‌هایی مثل شکار کردن، دوچرخه سواری کوهستانی یا کوهنوردی می‌کنند بسیار کاربردی خواهد بود.

ساعت‌های آلارم

به ساعت‌هایی که قابلیت تنظیم آلارم برای یک زمان خاص را دارند ساعت آلارم گفته می‌شود. این نوع ساعت‌ها معمولا دارای صفحه دیجیتال یا هیبریدی هستند.

ساعت های پرستاری

ساعت‌های Fob که به آن‌ها ساعت‌های پرستاری نیز گفته می‌شود دارای نوعی گیره هستند که اجاز آویزان کردن ساعت از یونیفرم را می‌دهد. به دلیل سخت بودن استفاده از مچ دست برای نظارت بر زمان، ساعت‌های پرستاری یک گزینه کاربردی نه تنها برای پرستاران بلکه برای همه اعضای کادر درمان به شمار می‌‌روند.

ساعت‌های دایو

ساعت‌ مچی دایو به ساعتی گفته می‌شود که برای غواصی زیر آب طراحی شده و قابلیت ضد آب بودن و تحمل فشار آب را دارد. به طور کلی، می‌توان به ساعتی که ویژگی‌های زیر را شامل می‌شود دایو گفت:

 ساعت‌های نظامی

ساعت‌های نظامی به دسته‌ای از ساعت‌ها گفته می‌شود که برای استفاده سربازان، ملوانان و سایر اعضای نیروهای نظامی طراحی می‌شوند. این ساعت‌ها دارای مقاومت بسیار بالایی هستند و امکاناتی نظیر قطب نما، شب نما، ضد آب بودن، دما سنج، سرعت سنج یا کرنومتر را شامل می‌شوند تا به نیروهای نظامی در انجام عملیات‌هایشان کمک کنند. 

ساعت‌های خلبانی یا پایلت واچ

ساعت خلبانی یا پایلت واچ (Pilot Watch) به ساعتی گفته می‌شود که مخصوص استفاده خلبان‌ها طراحی می‌شود. این ساعت‌ها امکاناتی نظیر صفحه بزرگ تر،‌ شب نما، قطب نما، کرنومتر، یا سرعت سنج را شامل می‌شوند که برای خلبان‌ها بسیار کاربردی به شمار می‌روند.

ساعت‌های هوشمند

ساعت مچی هوشمند به ساعتی گفته می‌شود که برخی یا بسیاری از قابلیت‌های یک گوشی هوشمند را ارائه کند. ساعت‌های هوشمند معمولا دارای نمایشگر لمسی هستند و امکان اتصال به اینترنت از طریق وایفای یا بلوتوث و همچنین مدیرت از طریق اپلیکیشن‌ مخصوص خود را دارند. 

ساعت‌های ورزشی یا فیتنس تراکر

ساعت فیتنس تراکر (Fitness tracker) به دستگاهی گفته می‌شود که اطلاعات مربوط به ورزش و فعالیت جسمانی را نمایش و ثبت می‌کند. این ساعت‌ها اغلب یک اپلیکیشن اختصاصی دارند که بر روی گوشی هوشمند کاربر نصب شده و اطلاعات دریافتی را با جزئیات بیشتر از طریق آن نشان داده و ذخیره می‌کند. 

ساعت‌های هیبریدی

ساعت‌های هیبریدی به نوعی از ساعت گفته می‌شود که بهترین ویژگی‌های ساعت‌های هوشمند و ساعت‌های غیر هوشمند را با یک دیگر ارائه کنند. به عنوان مثال، این ساعت‌ها دارای عقربه‌های آنالوگ هستند اما امکان اتصال به اپلیکیشن اختصاصی خود را داشته و برخی دیگر از قابلیت‌های مشابه گوشی‌های هوشمند را شامل می‌شوند.

ساعت‌های مچی براساس استایل

استایل ساعت‌ها نیز از یک دیگر متفاوت است و در موقعیت‌های مختلف ساعت‌های متفاوت مناسب شما هستند. 

ساعت‌های استایل کژوال

ساعت‌‎های کژوال یا روزمره معمولا سبک‌تر و راحت‌تر از دیگر ساعت‌ها هستند و معمولا با استایل‌های راحت‌تر استفاده می‌شوند. از نظر متریال،در ساخت ساعت‌های کژوال ازانواع متریال مانند پلاستیک، فلز یا چرم استفاده می‌شود. 

ساعت‌های استایل دیزاینر

ساعت‌های استایل به ساعت‌هایی گفته می‌شوند که توسط یک برند معروف فشن ساخته شوند حتی اگر برند مورد نظر در زمینه ساخت ساعت تخصص نداشته باشد.این نوع ساعت‌ها معمولا به رنگ‌های درخشان و طراحی فشن و خاص مشهور هستند. 

ساعت‌های استایل درس

ساعت‌های درس (Dress Watches) ساعت‌های مخصوص استفاده برای موقعیت‌های رسمی هستند. این ساعت‌ها از نظر طراحی معمولا دارای ظاهری ساده و شیک و گاها متفاوت هستند. 

ساعت‌های استایل اسپورت

ساعت‌های استایل اسپورت به ساعت‌هایی گفته می‌شود که هنگام ورزش کردن از آن‌ها استفاده می‌شود. کرنومتر، آلارم، GPS یا نشانگر ضربان قلب معمولا از حداقل امکاناتی هستند که ساعت‌های استایل اسپورت ارائه می‌کنند. 

ساعت‌های استایل بچگانه

ساعت‌های بچگانه معمولا با رنگ‌های شاد طراحی می‌شوند و از پلاستیک، سیلیکون یا رابر برای ساخت آن‌ها استفاده می‌شود. ساعت‌های مچی بچگانه می‌توانند آنالوگ، دیجیتال یا آنالوگ دیجیتال باشند و معمولا به دلیل فعالیت بیشتر کودکان در مقابل ضربه و آب مقاوم هستند.

ساعت‌های لاکچری

ساعت‌های لوکس یا همان لاکچری معمولا از فلزات گرانبها ساخته می‎شوند و در طراحی آن‌ها از سنگ‌های قیمتی استفاده می‌شود. ساعت‌های لاکچری به عنوان نمادی از ثروت و موفقیت شناخته می‌شوند و قیمت خیلی بالایی دارند. 

ساعت‌های اسکلتون

ساعت‌های اسکلتون به نوعی طراحی گفته می‌شود که موومنت ساعت در پشت آن کاملا نمایان است و استفاده کننده ساعت حرکت موتور آن را تماشا کند. 

کلام آخر

با انواع مختلف ساعت‌های مچی که امروزه در دسترس هستند، شاید انتخاب فقط یک ساعت مقداری سخت باشد. اما با کمی جستجو و مقایسه ساعت‌های مختلف مطمئننا قادر خواهید بود تا بهترین انتخاب را انجام دهید. فروشگاه ساعت واچیرو به عنوان نمایندگی رسمی بهترین برند‌های ساعت جهان در حال حاضر از طریق گزینه ساعتت رو پیدا کن در پایین امکان این جستجو را برای شما فراهم می‌سازد. 

ساعتت رو پیدا کن!
جستجو در بیش از 2089 ساعت
دنیل ولینگتون، فره میلانو، لوئیس ارارد، کورناوین، امیل شوریه و ...
مقالات مرتبط
تماس با واحد مشتریان
درباره فروشگاه تیک تاک
مجموعه Watchiro از سال ۱۳۹۰ فعالیت خود را در زمینه فروش ساعت آغاز کرده است. این تیم اکنون نماینده بیش از ۳۰ برند اورجینال میباشد. دفتر و فروشگاه حضوری --واچیرو-- واقع در : رشت-گلسار-میدان گلایل
تحلیل آزمایش پزشکی